Кои бои на автомобили најдобро ги кријат гребнатините и нечистотијата?
Кои бои на автомобили најдобро ги кријат гребнатините и нечистотијата?

Кои бои на автомобили најдобро ги кријат гребнатините и нечистотијата?

март 29, 2023
0 Comments

При купување на автомобил една од желбите е и бојата. Понекогаш таа е и меѓу најважните одлуки. И за купување на одредена боја често се доплаќа дополнително бидејќи тоа може да биде „посебна“. И откако ќе се купи возилото почнуваат проблемите со чистењето, со собирањето нечистотија и прашина, и во најлошата варијанта справување со гребаниците по каросеријата.

Доколку сакате да бидете прагматични, ги пренесуваме резултатите од извештајот кој покажува која боја најдобро ги крие оние работи кои не сакаме да ги видиме на каросеријата на автомобилот.

Неодамнешниот годишен извештај за боите на новите автомобили на компанијата Axalta Paint (производител на бои) има една интересна информација – за боите кои најдобро кријат мали гребнатини на возилата, односно за боите на кои не се гребнатини. толку видливи.

Белите или светлите бои имаат предност, бидејќи на сонце најдобро ги кријат гребаниците, но и нечистотијата што се насобрала на каросеријата. Затоа и можеби се прашувате зошто возилата со бела боја потешко се валкаат, односно дамките после миење или валкање не се веднаш забележливи со голо око.

Од другата страна на спектарот се црни или темни бои.
Сите дамки или гребнатини ќе бидат позабележливи за окото и ќе бараат почести поправки на бојата и миење за автомобилот да изгледа привлечно.

Додади коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Категории

Recent Posts

About us

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..
Половни возила, целосно тестирани во Ауто Трејд, достапни веднаш по најдобри цени на пазарот.
Auto Trade 2023 | Made with <3 by OnPoint Digital